Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

NEBEZPEČNÉ KOZMETICKÉ VÝROBKY: Hygienici varujú pred týmito produktami

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Úrad varuje aj pred maskou na tvár s názvom Skinlite Hyaluronic acid x 3 Face mask značky Skinlite a farbami na vlasy Burgundy Henna, Black Henna a Brown Henna značky Royal.

Bratislava 11. júla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) nahlásili kontrolné orgány v Česku, Litve a Nemecku. Produkty sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu. TASR o tom v utorok informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Na snímke výrobok Crema Vellutante Latte di Mandorla. Krajinou pôvodu je Španielsko.
Foto: TASR - ÚVZ SR

Ide o telové krémy značky Marie Laurent s názvom Crema Vellutante Latte di Mandorla a Crema Corpo Revitalizzante Aloe vera, tiež o masku na tvár s názvom Hyaluron + Raspberry extract leave-on sleeping mask značky Sence beauty. Nebezpečné sú aj krémy značky Belita s názvom Mumijo shilajit hand and elbows revitalizing cream a Ultra hand car i sérum na rast vlasov s názvom Mezo hair complex.

Úrad varuje aj pred maskou na tvár s názvom Skinlite Hyaluronic acid x 3 Face mask značky Skinlite a farbami na vlasy Burgundy Henna, Black Henna a Brown Henna značky Royal. Upozorňuje aj na telový krém s názvom Vdl Natural Care Miel, penu na vlasy s názvom Studio 2000 System Professional Mouse Pro-vitamin B5 a farbu na vlasy s názvom Henne Natur, Henna Kina: Haarfärbemittel, Kupferschimmer značky Hennedrog.
Na snímke výrobok Hyaluron + Raspberry extract leave-on sleeping mask značky Sence beauty. Krajinou pôvodu je Čína.
Foto: TASR - ÚVZ SR