Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci sklenený pohár

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na sklenený pohár Latte Macchiato "Coffee love" (na snímke), v ktorom kontrolné úrady namerali nadlimitný obsah kadmia. Foto: TASR – ÚVZ SR

Výrobok sa ešte môže nachádzať v obchodnej sieti na území Slovenskej republiky, preto odborníci odporúčajú spotrebiteľom, aby si ho nekupovali.

Bratislava 4. októbra (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na sklenený pohár Latte Macchiato „Coffee love", v ktorom kontrolné úrady namerali nadlimitný obsah kadmia. TASR o tom informoval odbor komunikácie ÚVZ SR.

„Príslušné orgány verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie predmetného výrobku z trhu v SR, ktorý bude zároveň hlásený aj do Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá," priblížil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Uvedený výrobok sa ešte môže nachádzať v obchodnej sieti na území Slovenskej republiky, preto odborníci odporúčajú spotrebiteľom, aby si ho nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.