Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Zdravie: Vranovská nemocnica potrebuje doplniť zásoby krvi

Na snímke odber krvi počas svetového dňa darcov krvi v priestoroch Národnej transfúznej služby SR (NTS) v Košiciach v utorok 14. júna 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Žiadané sú všetky krvné skupiny. Tamojšie hematologicko-transfúziologické oddelenie je pre potreby odberov krvi v prevádzke v utorky, štvrtky a v piatky v čase od 6.00 do 9.00 h.

Vranov nad Topľou 18. augusta (TASR) - Vranovská nemocnica potrebuje doplniť zásoby krvi. Žiadané sú všetky krvné skupiny. Tamojšie hematologicko-transfúziologické oddelenie je pre potreby odberov krvi v prevádzke v utorky, štvrtky a v piatky v čase od 6.00 do 9.00 h. TASR o tom informovala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj nemocnica vo Vranove nad Topľou, Bianka Krejčíová.

"Najkritickejším obdobím, kedy je zásob menej, sú práve letné mesiace. Spotreba krvi je pre zvýšený počet úrazov a nehôd vyššia a mnohí darcovia sú zároveň odcestovaní na letných dovolenkách," ozrejmila dôvody výzvy.

Darovať krv môže každý zdravý človek vo veku od 18 do 60 rokov, prípadne do 65 rokov pri pravidelných darcoch. Ženy môžu darovať krv každé štyri mesiace, muži každé tri.