Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vidová: Všetky pracoviská jednodňovej chirurgie pracujú bez obmedzení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Vidová uviedla, že asociácia je presvedčená, že bez jej práce by situácia s plánovanými operáciami na Slovensku bola absolútne neudržateľná.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Všetky pracoviská jednodňovej chirurgie pracujú bez obmedzení, teda v plnom rozsahu. TASR o tom informovala predsedníčka výboru Slovenskej asociácie jednodňovej chirurgie (SAJCH) Eva Vidová.

"Chceme deklarovať, že aj naďalej budeme vykonávať plánované operácie pacientov v takom rozsahu, ako to len bude možné," uviedla Vidová, s tým, že asociácia je presvedčená, že bez jej práce by situácia s plánovanými operáciami na Slovensku bola absolútne neudržateľná.

Pripomenula, že poskytovatelia jednodňovej chirurgie vykonávajú širokú škálu operácií, predovšetkým v oftalmológii, ORL, gynekológii, chirurgii, cievnej chirurgii, ortopédii, urológii, ale aj v ďalších medicínskych odboroch. Mnohé operácie podľa jej slov patria k tým najzložitejším v danom odbore.

Aj počas prvej a druhej vlny pandémie poskytovatelia jednodňovej zdravotnej starostlivosti všetkých medicínskych odborov poskytovali svojim pacientom zdravotnú starostlivosť bez obmedzení. Vlani vykonali takmer 110.000 operácií. To ich podľa Vidovej stálo nielen veľa síl a energie, ale aj finančných prostriedkov navyše.