Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Štátna poisťovňa vníma reformu zdravotníctva ako zaujímavú

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval, že rezort spúšťa reformu nemocníc, ambulantného sektora aj fungovania zdravotných poisťovní, ktorou sa má regulovať tvorba zisku.

Bratislava 17. júla (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa vníma pripravovanú reformu zdravotníctva ako „zaujímavú zmenu v rámci systému zabezpečovania dostupnosti zdravotnej starostlivosti". Ako pre TASR povedal jej hovorca Matej Neumann, Ministerstvu zdravotníctva SR poskytnú v tejto téme maximálnu súčinnosť.

Poukázal na to, že štátna zdravotná poisťovňa pravidelne participovala na postupnom precizovaní jednotlivých materiálov týkajúcich sa plánovanej reformy a rezortu poskytovala dáta a pripomienky v rôznych fázach celého procesu.

Na otázku TASR, aké parametre by v reforme nemali chýbať,Všeobecná zdravotná poisťovňa reagovala, že za najdôležitejšie považuje zachovanie dostupnosti kvalitnej zdravotnej starostlivosti v takom rozsahu, ktorý bude efektívny pre celý systém verejného zdravotného poistenia, pre poistencov, pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti aj pre zdravotné poisťovne.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval, že rezort spúšťa reformu nemocníc, ambulantného sektora aj fungovania zdravotných poisťovní, ktorou sa má regulovať tvorba zisku. Materiál sa nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní.