Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Zelenskyj poďakoval Slovensku za podporu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj rozpráva počas tlačovej konferencie s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou (nie je na snímke) po ich stretnutí v Kyjeve 8. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Eduard Heger v piatok navštívil Kyjev spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom.

Kyjev 8. apríla (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok poďakoval Slovensku za podporu v čase, keď jeho krajina čelí ruskej agresii. Krátke video Zelenského hovoriaceho po anglicky zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook premiér Eduard Heger, ktorý s ukrajinským prezidentom rokoval v Kyjeve.

"Ďakujem veľmi pekne za podporu Ukrajiny v tejto vojne za slobodu. Pomáha nám vaša vláda, ale aj vy pomáhate našim ľuďom. Ukrajina na to nikdy nezabudne," povedal Zelenskyj vo videu.

Eduard Heger v piatok navštívil Kyjev spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom. V hlavnom meste Ukrajiny rokoval aj s predsedom vlády Denysom Šmyhaľom, ktorý európskych štátnikov sprevádzal aj v meste Buča, kde tamojší vyšetrovatelia začali s exhumáciou tiel z masového hrobu.