Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Železnice SR evidujú v auguste sedem smrteľných zrážok vlaku

Foto: TASR/František Iván

Železnice Slovenskej republiky vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate.

Bratislava 31. augusta (TASR) - V období od 2. do 30. augusta zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) sedem smrteľných zrážok vlaku s osobou, a taktiež šesť zrážok vlaku s motorovým vozidlom. TASR o tom informoval Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

Osobný vlak v Slovenskom Novom Meste narazil 13. augusta na priecestí do motorového vozidla. Následkom zrážky došlo k usmrteniu dvoch osôb v motorovom vozidle, k poškodeniu rušňa a motorového vozidla.

Osobný vlak v úseku Lietavská Lúčka – Rajec 14. augusta na svetelnom priecestí bez závor narazil do motorového vozidla. Dvaja ľudia v aute podľahli zraneniam. Toho istého dňa operačný pracovník záchranného systému ohlásil, že v Sládkovičove zostalo po dopravnej nehody prevrátené osobné auto medzi koľajami na priecestí.

Počas jazdy vlaku v úseku Štrba – Východná došlo 16. augusta k zrážke s motorovým vozidlom nachádzajúcim sa v priechodnom priereze koľaje, ktoré bolo tlačené približne 171 metrov. Udalosť sa zaobišla bez zranení.

Osobný vlak v úseku Vráble – Zlaté Moravce 20. augusta narazil do motorového vozidla. Dňa 25. augusta počas jazdy osobného vlaku v úseku Bratislava ÚNS – Bratislava-Nové Mesto došlo na priecestí k zrážke s motorovým vozidlom. Nikto sa nezranil.

Dňa 26. augusta počas jazdy vlaku v úseku Nové Košariská – Kvetoslavov došlo k zrážke vlaku s motorovým vozidlom zasahujúcim do priechodného prierezu koľaje.

Železnice Slovenskej republiky vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. Pripomínajú, že vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne.