Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Zemanová: Presun súdnej mapy ma mrzí, mohli sme ju prijať už teraz

Na archívnej snímke poslankyňa NRSR Anna Zemanová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslankyňa dodala, že ďalšie rokovania o podobe súdnej mapy budú na ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorá podľa Zemanovej neúnavne rokuje.

Bratislava 30. marca (TASR) - Koalícia bola veľmi blízko k finálnej dohode o podobe súdnej mapy, no treba ešte dorokovať niektoré detaily súvisiace najmä so sídlami krajských súdov. Pre TASR to uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Mrzí ju, že sa rokovanie odložilo na ďalšiu schôdzu, pretože reforma mohla byť prijatá už teraz.

Poslankyňa nekonkretizovala, kto požiadal o presunutie súdnej mapy. Dodala, že ďalšie rokovania o podobe súdnej mapy budú na ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorá podľa Zemanovej neúnavne rokuje. Myslí si, že okrem lídrov bude musieť Kolíková rokovať aj s jednotlivými poslancami.

Okrem súdnej mapy presunuli poslanci na aprílovo-májovú schôdzu aj stavebné zákony z dielne vicepremiéra Štefana Holého. Podľa Zemanovej ide o "jeden politický balík" a koalícia je dohodnutá, že sa o stavebných zákonoch a súdnej mape bude rokovať spoločne.

Začiatok ďalšej schôdze NR SR je naplánovaný na 26. apríla. SaS bola podľa Zemanovej pripravená prijať reformu už teraz.