Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Zemanová:Vnímame volanie Ukrajiny po odstrihnutí sa od zdrojov z Ruska

Na snímke poslankyňa NR SR Anna Zemanová, foto z archívu. Foto: TASR – Martin Baumann

Podľa podpredsedu NR SR Milana Laurenčíka (SaS) bol prejav Zelenského jeden z najsilnejších v parlamente.

Bratislava 10. mája (TASR) - Slovensko vníma volanie Ukrajiny po odstrihnutí sa od energetických zdrojov z Ruska. V reakcii na videopríhovor ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v pléne Národnej rady (NR) SR to uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Jeho prejav bol podľa SaS silným momentom pre spolupatričnosť Slovenska s Ukrajinou.

"Napriek tomu, že ukrajinský prezident rozumie nášmu postoju k ruskej rope a plynu, vnímame aj my ich volanie po odstrihnutí sa od energetických zdrojov z Ruska," povedala Zemanová.
Na snímke poslanci NR SR tlieskajú počas virtuálneho príhovoru ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v rámci 65. schôdze Národnej rady SR 10. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Podľa podpredsedu NR SR Milana Laurenčíka (SaS) bol prejav Zelenského jeden z najsilnejších v parlamente. "Našou odpoveďou je ochrana slobody a pomoc ukrajinskému ľudu. Stojíme na strane mieru a na strane Ukrajiny. Ďakovné slová ukrajinského prezidenta sú jasný signál, že nie sme pre Ukrajinu len susedia, ale aj jej najbližší spojenec. Veríme, že Ukrajina zvíťazí," doplnil podpredseda poslaneckého klubu SaS Roman Foltin.