Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ženy, ktoré sa nechajú otestovať vo Svätom Kríži, dostanú kvet

Na Slovensku sa začalo druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Testovať sa bude od soboty 7. novembra do nedele 8. novembra vo vybraných 45 okresoch, v ktorých počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v rámci prvého kola celoplošného testovania obyvateľov hranicu 0,7 percenta a viac. Cibuľkou kvetu obdarujú v obci Svätý Kríž, okres Liptovský Mikuláš, všetky ženy, ktoré sa tento víkend zúčastnia celoplošného testovania na nový typ koronavírusu. Na snímke členka testovacieho tímu v obci Svätý Kríž s cibuľkami kvetov v ruke v sobotu 7. novembra 2020. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Miestny starosta Dušan Matejka uviedol, že kvety vníma ako nový zrod, krásnu vôňu, inšpiráciu, život.

Svätý Kríž 7. novembra (TASR) – Cibuľkou kvetu obdarujú v obci Svätý Kríž (okres Liptovský Mikuláš) všetky ženy, ktoré sa tento víkend zúčastnia na celoplošnom testovaní na nový koronavírus.

"Kvety vnímam ako nový zrod, krásnu vôňu, inšpiráciu, život. Do testovania vkladáme podobné nádeje a ženy sú nositeľky týchto kúziel. Nakoľko je aj čas výsadby kvetov, rozhodli sme sa obdarovať všetky ženy, ktoré sa dostavili na testovanie kvetom v podobe cibuľky," povedal pre TASR miestny starosta Dušan Matejka.

V 45 slovenských okresoch sa tento víkend koná druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta.