Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zhromaždenie Spravodlivosť pre Henryho bude v piatok v Bratislave

Na snímke obžalovaný Juraj H. prichádza na Okresný súd Bratislava I ohľadom návrhu na vzatie do väzby 4. júna 2018 v Bratislave. Juraj H. napadol v centre Bratislavy Filipínčana, ktorý vo štvrtok (31.5.) popoludní v ružinovskej nemocnici podľahol zraneniam. Foto: TASR - Pavol Zachar

Po prejavoch bude podujatie pokračovať pochodom bratislavskými ulicami.

Bratislava 7. júna (TASR) - Podujatie Spravodlivosť pre Henryho, ktoré sa malo v Bratislave konať v stredu (6.6.) a pre silnú búrku bolo zrušené, sa uskutoční v piatok 8. júna na Hodžovom námestí o 18.00 h. TASR o tom informovali organizátori.

"V sobotu (9.6.) sa bude konať Henryho pohreb a preto aj týmto spôsobom chceme vyjadriť česť jeho pamiatke a podporu pre jeho smútiacu rodinu," uviedli organizátori s tým, že po prejavoch bude podujatie pokračovať pochodom bratislavskými ulicami. Ten ukončia položením kvetov a sviečok na mieste, kde došlo k útoku na Filipínca Henryho Acordu. Organizátori chcú vyzvať na vyšetrenie prípadu s prihliadnutím na motívy, ktoré k nemu viedli.

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal v sobotu 26. mája nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol vo štvrtok 31. mája v ružinovskej nemocnici.