Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Žiaci a študenti majú od 1. apríla v Oravskej galérii vstup zadarmo

Oravská galéria, archívne foto. Foto: TASR – Miroslava Mlynárová

Získanie si školopovinného diváka, jeho zaujatie pre galerijné podujatia, možnosť naň edukatívne pôsobiť, vidíme ako dôležitú investíciu smerom do budúcnosti, priblížil riaditeľ galérie.

Dolný Kubín 1. apríla (TASR) - Oravská galéria ruší od 1. apríla vstupné do Župného domu v Dolnom Kubíne pre žiakov a študentov základných a stredných škôl. TASR o tom informoval riaditeľ galérie Michal Čajka.

Zdôraznil, že vstupné pre tento typ návštevníka bol doteraz viac-menej symbolický. "Jeho zrušenie odbúra administratívne prekážky pre realizáciu rôznych typov galerijných edukácií pre školské skupiny. Získanie si školopovinného diváka, jeho zaujatie pre galerijné podujatia, možnosť naň edukatívne pôsobiť, vidíme ako dôležitú investíciu smerom do budúcnosti," priblížil Čajka.

Doplnil, že týmito opatreniami môžu získať návštevníka, ktorý si vytvorí s inštitúciou vzťah a bude sa v budúcnosti do galérie vracať.

Administratívne a výstavné centrum Oravskej galérie v Dolnom Kubíne poskytuje návštevníkom päť stálych expozícií umenia od 15. storočia po súčasnosť a dva priestory na krátkodobé výstavy domáceho a zahraničného umenia. V Župnom dome sú k dispozícii aj ďalšie priestory, v ktorých pripravujú príležitostné výstavy z vlastných zbierok alebo ich poskytujú na uvedenie rôznych projektov.