Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Žilinka dal preskúmať postup OČTK pri tragickej nehode cyklistu

Na archívnej snímke generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: TASR - Michal Svítok

Banskobystrická krajská polícia informovala, že podľa doterajších informácií zrejme 53-ročný vodič auta nevenoval plnú pozornosť riadeniu vozidla.

Bratislava 21. júla (TASR) – Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť postupu a konania orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou v obci Sása (okres Zvolen). Zomreli pri nej dvaja cyklisti, príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici dal Žilinka zároveň preskúmať správnosť právneho posúdenia skutku. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Okresnej prokuratúre Zvolen a Krajskej prokuratúre Banská Bystrica tiež nariadil "správovú povinnosť vo vzťahu ku Generálnej prokuratúre SR, ktorej prokurátor bude vo veci vykonávať dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov". Vyhradil si tiež pravidelné osobné informovanie o stave trestného konania. Prípad je vedený pre trestný čin usmrtenia.

Banskobystrická krajská polícia informovala, že podľa doterajších informácií zrejme 53-ročný vodič auta nevenoval plnú pozornosť riadeniu vozidla. Po prejdení pravotočivej zákruty v pondelok (18. 7.) čelne narazil do dvoch protiidúcich cyklistov. Obaja muži vo veku 35 a 36 rokov zraneniam na mieste podľahli.