Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Žilinka dal preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť obvinenia novinárov

Na archívnej snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Polícia obvinila novinárov Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť obvinenia, ktoré polícia vzniesla voči novinárom Monike Tódovej a Konštantínovi Čikovskému z Denníka N. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

"Generálny prokurátor SR vydal 20. septembra pokyn krajskému prokurátorovi v Bratislave, aby zabezpečil urýchlené preskúmanie zákonnosti a opodstatnenosti uznesenia vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III, ktorý vzniesol obvinenie redaktorom K. Č. a M. T.," spresnil hovorca.

Polícia obvinila novinárov Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Obvinenie má podľa Denníka N súvisieť s odkrytím totožnosti Petra Tótha ako utajeného svedka v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.