Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Žilinka preveril, či sa na sociálnej platforme nepácha trestná činnosť

Na snímke súčasný generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Riaditeľovi trestného odboru GP SR Žilinka uložil zabezpečiť preverenie možného páchania trestnej činnosti na platforme Youdare.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preveriť, či nedochádza na sociálnej platforme Youdare k páchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti či proti iným právam a slobodám. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Riaditeľovi trestného odboru GP SR Žilinka uložil zabezpečiť preverenie možného páchania trestnej činnosti na tejto platforme, "v súvislosti so sprostredkovaním a plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu na sociálnej platforme Youdare, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť".

Ako ďalej zdôraznil, dôstojnosť ľudskej osoby nie je len základným právom ako takým, ale predstavuje základ ľudských práv. "Ľudská dôstojnosť sa musí bezvýhradne rešpektovať, a to aj v prípade obmedzenia iného práva," doplnil.