Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Žilinka prijal veľvyslanca Spojeného kráľovstva na Slovensku N. Bakera

Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Žilinka a Baker sa zhodli, že takáto forma spolupráce by predstavovala "systémový príspevok k účinnému boju proti korupcii na najvyšších miestach".

Bratislava 11. januára (TASR) - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka prijal v stredu britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera. Nadviazal tak na ich predchádzajúce osobné stretnutie a návštevu Medzinárodného protikorupčného koordinačného centra (IACCC) v Londýne. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Počas stretnutia vyslovil Žilinka záujem a svoju plnú podporu užšej spolupráci medzi GP SR a IACCC. Spoločne so svojím námestníkom Jozefom Kanderom a medzinárodným styčným dôstojníkom pre Národnú kriminálnu agentúru Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nicholasom Cucksonom prediskutovali aj kroky ku konkrétnej spolupráci a možnosti stretnutí na odborných platformách.

Žilinka a Baker sa zhodli, že takáto forma spolupráce by predstavovala "systémový príspevok k účinnému boju proti korupcii na najvyšších miestach". "A vyslala silný signál aj pre krajiny Vyšehradskej štvorky a ostatné európske krajiny," doplnil Skladan.