Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Žilinka: Motívom objednávateľa mojej vraždy je moja práca

Maroš Žilinka, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Z prípravy vraždy prokurátorov P. Šufliarskeho, M. Žilinku a advokáta D. Lipšica obvinil vyšetrovateľ inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Som absolútne presvedčený o tom, že motívom objednávateľa - objednávateľov mojej vraždy je moja práca prokurátora, v reakcii pre TASR na obvinenie Aleny Zs. a spol. to vo štvrtok pre TASR povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Maroš Žilinka.

"Považujem to za významný krok k dosiahnutiu spravodlivosti v tomto prípade, v ktorú verím. Veľmi si vážim prácu vyšetrovateľov a prokurátorov, pretože je to veľmi zložitá kauza, čo si ako prokurátor veľmi dobre uvedomujem, a o to viac si vážim, že sa im podarilo vec zdokumentovať do štádia vznesenia obvinenia," zdôraznil ďalej prokurátor ÚŠP. Žilinka zároveň vyslovil presvedčenie, že sa vyšetrovateľom podarí odhaliť skutočného priameho objednávateľa.

Z prípravy vraždy prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica obvinil vyšetrovateľ inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vo februári tohto roka potvrdil, že jedného z prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku alebo advokáta Daniela Lipšica na 99 percent lustrovali. Podľa Čižnára sa na tom pravdepodobne podieľali policajti. Aj preto sa na vyšetrovaní prípravy vrážd podieľa inšpekcia MV. Odhadoval vtedy, že sa vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov a advokáta a vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej po čase pravdepodobne spoja a vrátia sa pôvodnému tímu.

V súvislosti s vyšetrovaním tejto pripravovanej vraždy obvinili koncom júla Alenu Zs., Tomáša Sz. a Zoltána A. a ďalších podozrivých Adama H. a Dávida Sz. zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A. sú obvinení aj z vraždy Jána Kuciaka. Alena Zs. je taktiež obvinená z vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka.