Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Zistenia o zločineckej skupine za bývalých vlád OĽANO neprekvapujú

Na archívnej snímke Juraj Krúpa (OĽaNO). Foto: TASR Jakub Kotian

Vo svojej panike a strachu sú schopní sa podieľať na rozvrate štátu hecovaním proti očkovaniu a všetkým protipandemickým opatreniam, poznamenal poslanec Juraj Krúpa (OĽANO).

Bratislava 13. augusta (TASR) - Zistenia, podľa ktorých mala fungovať za čias pôsobenia Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej v rezorte vnútra a na ústredí práce zločinecká skupina, sú podľa OĽANO "ohavné a zarážajúce, ale nie prekvapivé". TASR o tom v piatok informovalo koaličné hnutie. Reagovalo tak na informácie, že podľa vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mala za bývalej vlády fungovať zločinecká skupina, ktorá vyťahovala milióny eur z projektov v rezorte vnútra a na ústredí práce.

OĽANO tvrdí, že na svetlo vychádzajú stále väčšie praktiky predošlých vlád Smeru-SD. "Vo svojej podstate venovali všetku energiu svojho akože vládnutia na obohacovanie a korumpovanie, kde musel každý smerák byť súčasťou tohto systému našich ľudí. Všetci museli držať spolu, ináč hrozilo, že sa im tento systém rozpadne ako domček z kariet, čo sa aj po voľbách deje. Vo svojej panike a strachu sú schopní sa podieľať na rozvrate štátu hecovaním proti očkovaniu a všetkým protipandemickým opatreniam," poznamenal poslanec Juraj Krúpa (OĽANO).

Portál Aktuality.sk informoval, že podľa vyšetrovateľov NAKA mala za bývalej vlády fungovať zločinecká skupina, ktorá vyťahovala milióny eur z projektov v rezorte vnútra a na ústredí práce. Obstarávali ich v rokoch 2015 až 2020. "Ide o obdobie, keď ministerstvo vnútra viedli nominanti Smeru-SD Robert Kaliňák a Denisa Saková, úrad práce počas sporného projektu z roku 2015 zasa riadil jeho doterajší šéf Marian Valentovič," píše portál s tým, že obstarávanie mala vyhrať firma spriaznená s ľuďmi z najvyššieho stupňa zločineckej skupiny.

Exministerka vnútra a súčasná nezaradená poslankyňa parlamentu Denisa Saková je šokovaná z informácií, že na Ministerstve vnútra (MV) SR mala údajne fungovať zločinecká skupina. Dôvodom je podľa jej slov najmä to, že jej súčasťou mal byť kajúcnik Peter P. alias Tiger. Zdôraznila, že nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený.