Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Verejnosť môže nominovať laureátov na medailu E. M. Šoltésovej

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala 22. apríla 2021 v Prezidentskom paláci v Bratislave nových vysokoškolských profesorov. Foto: TASR - Martin Baumann

Organizátori vyhlásia laureáta pri príležitosti Svetového dňa sociálnej práce (15. marca).

Bratislava 2. januára (TASR) - Laureátov na medailu Eleny Maróthy Šoltésovej možno nominovať do 15. februára. Cenu udeľujú najmä osobám, ktoré venovali veľkú časť svojho života pomoci v sociálnej oblasti. TASR o tom informovala predsedníčka Miestneho odboru (MO) Živena Bratislava Alena Bučeková.

Nomináciu môže podať fyzická alebo právnická osoba na mailovú adresu bratislava.zivena@gmail.com. Počet nominácií nie je obmedzený. Prvý raz udelili medailu v júni 2021 predstaviteľke spolku Živena Elene Dimitrovej za jej celoživotný prínos v sociálnej oblasti.

Súčasťou ocenenia je medaila s portrétom Eleny Maróthy Šoltésovej, ktorej autorom je výtvarník Milan Ormandík. Organizátori vyhlásia laureáta pri príležitosti Svetového dňa sociálnej práce (15. marca).

Medailu Eleny Maróthy Šoltésovej udeľuje Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity. Cenu majú udeľovať najmä osobám, ktoré venovali veľkú časť svojho života sociálnej práci, ľuďom ohrozeným chudobou a sociálnym vylúčením, obetiam domáceho násilia či bezdomovcom, ako aj zdravotnej osvete, pričom ich profesionálne zameranie nemuselo byť v sociálnej ani v zdravotníckej oblasti.