Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Živena: Laureátkou medaily E. M. Šoltésovej bude G. Mikolášová

Tlačová agentúra SR dostala ďakovný list za pomoc pri šírení osvety pre verejnosť a za popularizáciu Miestneho úradu Živena v Bratislave 3. decembra 2015. Na snímke ďakovací suvenír Živeny. Foto: TASR - Martin Baumann

Medailu Eleny Maróthy Šoltésovej udeľuje Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity.

Bratislava 15. marca (TASR) - Laureátkou medaily Eleny Maróthy Šoltésovej sa tento rok stane Gertrúda Mikolášová. Držiteľku ocenenia vyhlásila Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity pri príležitosti Svetového dňa sociálnej práce. Slávnostné ocenenie sa uskutoční 24. apríla v Zichyho paláci v Bratislave.

Gertrúda Mikolášová pôsobí od roku 2011 na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, od roku 2012 je zároveň vedúcou laboratória Národného referenčného centra pre tropické choroby na danej škole. V sociálnej oblasti sa aktívne zapája do pomoci ľuďom bez domova. Je členkou tímu zdravotníckych a sociálnych pracovníkov, ktorí im pravidelne poskytujú základné zdravotné ošetrenie spojené s poradenstvom a podávajú im aj voľne dostupné liečivá. Pôsobila aj v Etiópii.

Medailu Eleny Maróthy Šoltésovej udeľuje Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity. Cenu majú udeľovať najmä osobám, ktoré venovali veľkú časť svojho života sociálnej práci, ľuďom ohrozeným chudobou a sociálnym vylúčením, obetiam domáceho násilia či bezdomovcom, ako aj zdravotnej osvete, pričom ich profesionálne zameranie nemuselo byť v sociálnej ani v zdravotníckej oblasti.