Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Nemocnica v Zlatých Moravciach zrušila zákaz návštev

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Návšteva a sprievod pacienta nesmú mať príznaky COVID-19 a nemôžu mať ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu.

Zlaté Moravce 22.apríla (TASR) - Nemocnica Agel Zlaté Moravce od piatka uvoľňuje opatrenia a ruší zákaz návštev pacientov. Umožnila to zlepšená pandemická situácia a nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR.

„Platia však presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať. Návštevy a sprievod pacienta v nemocnici sa môžu uskutočniť v stanovenom čase, počas návštevných hodín od pondelka do piatka ako aj počas víkendu, a to od 14.00 do 16.00 h v maximálnom počte jedna osoba po dobu 30 minút,“ upozornila na nové pravidlá riaditeľka nemocnice Nina Horniaková.

Každý návštevník nemocnice musí mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom. Návšteva a sprievod pacienta nesmú mať príznaky COVID-19 a nemôžu mať ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu. Zároveň nesmú prichádzať do zariadenia, keď majú ošetrujúcim lekárom nariadenú karanténu pre úzky kontakt s osobou pozitívnou na nový koronavírus. Ošetrujúci lekár oddelenia má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy alebo sprievodu v prípade dôvodného podozrenia alebo získania informácie, že návštevník nedodržal vyššie stanovené podmienky. U pacientov s ochorením COVID-19 sú návštevy naďalej zakázané.

Zlatomoravská nemocnica aktuálne nemá žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na COVID-19. V nemocnici je hospitalizovaný jeden pacient, ďalších dvoch evidujú ako suspektných. „Z tohto dôvodu pristupujeme aj k reorganizácii covidových lôžok tak, aby väčšina bola znovu k dispozícii pre bežných pacientov. V súlade s príkazom ministra zdravotníctva máme aktuálne pre pacientov pozitívnych na nový koronavírus vyčlenených 15 lôžok s kyslíkom,“ povedala riaditeľka nemocnice.