Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Zmeny v rezorte školstva chce minister zadefinovať ešte do volieb

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler Foto: TASR - Martin Baumann

Pracovníci ministerstva školstva by mali pripraviť koncepčné materiály, v ktorých by mali byť jasne zadefinované zmeny v školstve.

Nitra 30. septembra (TASR) – Ministerstvo školstva pripravuje koncepčné materiály, ktoré by mali jasne zadefinovať, čo bude v rezorte školstva potrebné zmeniť. Na dnešnom stretnutí s riaditeľmi stredných škôl v Nitre to skonštatoval minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler. Podľa jeho slov si námety, ktoré prichádzajú zo školského prostredia, vyžadujú oveľa koncepčnejšiu prácu so slovenským školstvom.

„Veľa čiastkových vecí, ktoré sa z pozície ministerstva dali riešiť, sme vyriešili. Teraz budeme musieť pristúpiť k hlbším zmenám, ktoré sa budú týkať napríklad financovania školstva či modelu kontinuálneho vzdelávania,“ povedal Draxler.

Pracovníci ministerstva školstva by mali pripraviť koncepčné materiály, v ktorých by mali byť jasne zadefinované zmeny v školstve. „Chceme, aby sa o týchto zmenách diskutovalo. Na jeseň budú okrúhle stoly o budúcnosti slovenského školstva, na ktorých sa budú môcť vyjadriť odborári, stavovské organizácie, vzorka učiteľov a riaditeľov škôl,“ skonštatoval minister. Podľa jeho slov je potrebné, aby boli materiály pripravené do parlamentných volieb. „Najmä preto, aby sme do nového volebného obdobia boli pripravení ísť do Národnej rady s novými zákonmi,“ povedal Draxler.