Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Zmodernizované predmetové olympiády sa uskutočnia opäť prezenčne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

NIVAM plánuje voľne sprístupniť výsledkové listiny zo všetkých kôl súťaží širokej verejnosti na webe olympiady.sk.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Zmodernizované predmetové olympiády a postupové súťaže sa v tomto školskom roku uskutočnia v prezenčnej forme. Počas uplynulých školských rokov sa viaceré súťaže uskutočnili z dôvodu epidemiologickej situácie online, zlom nastal na jar, keď sa časť z nich začala realizovať prezenčne. Informuje o tom na svojom webe Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM), ktorý súťaže a olympiády zabezpečuje.

Po skúsenostiach s prihlasovaním žiakov na súťaže z minulého školského roku sa popri tradičných papierových prihláškach zaviedla aj elektronická registrácia na súťaže, kde bol žiakovi vygenerovaný osobitný kód na zapojenie sa do súťaže. Novinkou je aj nástroj na elektronické hromadné vystavovanie a zasielanie diplomov a potvrdení o účasti a umiestnení na súťaži z výsledkových listín. "Táto funkcia výrazne uľahčí prácu organizátorom súťaží na všetkých úrovniach a zároveň zlepší dostupnosť týchto potvrdení pre jednotlivých účastníkov a školy," uviedli na webe NIVAM.

Problém v nedostatočnej informovanosti súťažiacich a ich rodičov a učiteľov o výsledkoch súťaže a umiestnení jednotlivých súťažiacich na nižších úrovniach (okresných a krajských kolách) sa vďaka elektronizácii celého systému od budúceho roka stane minulosťou. NIVAM plánuje voľne sprístupniť výsledkové listiny zo všetkých kôl súťaží širokej verejnosti na webe olympiady.sk.

Taktiež je plánované zlepšiť informovanosť učiteľov formou automatizovaných pripomienok o blížiacich sa termínoch jednotlivých súťaží, možnosti registrácie a zverejnenia výsledkových listín.