Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

ZMOS a akadémia Mateja Tótha chcú podporiť deti v športe

Na snímke zľava predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik a čestný predseda Športovej akadémie Mateja Tótha Matej Tóth počas podpísania Memoranda o spolupráci medzi ZMOS a Športovou akadémiou Mateja Tótha v Bratislave 9. novembra 2023. Foto: TASR - Dano Veselský

Momentálne je akadémia najväčšou celonárodnou organizáciou, ktorá sa venuje všestrannému športovému rozvoju dieťaťa.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a O2 Športová akadémia Mateja Tótha chcú podporiť deti v športe. Vo štvrtok preto podpísali v Bratislave memorandum o spolupráci. Cieľom je dostať akadémiu k všetkým školám na Slovensku.

"V akadémii sa nám už roky nedarí naplniť vysoký dopyt po našom programe zo strany detí, škôl a rodičov. Je to veľká výzva pre môj tím v akadémii, našich partnerov aj štátne inštitúcie," zdôraznil zakladateľ akadémie Matej Tóth. O akadémiu prejavilo záujem už 1800 základných škôl na Slovensku.



Cieľom memoranda je dať šancu kvalitne športovať všetkým deťom na Slovensku. Spolupráca má okrem iného nadväzovať na aktivity akadémie v oblasti digitalizácie školstva a rozpracovaných štúdiách. "Vďaka programu akadémie sa nám podarilo na dobrovoľnej báze rozšíriť dve povinné hodiny telesnej a športovej výchovy o ďalšie dve hodiny pohybovej aktivity týždenne, ktorých metodika je v súlade so Štátnym vzdelávacím programom," spresnil štatutárny zástupca akadémie Daniel Pastorek.



Momentálne je akadémia najväčšou celonárodnou organizáciou, ktorá sa venuje všestrannému športovému rozvoju dieťaťa. "Pravidelný pohyb je jeden z najväčších benefitov, aký môžeme ako spoločnosť dať deťom. Vďaka pohybu budú zdravšie, pravidelné športovanie formuje osobnosť dieťaťa a je vysoká pravdepodobnosť, že z aktívneho dieťaťa vyrastie aktívny dospelý človek," dodala riaditeľka akadémie Mária Bedleková.

Akadémiu sa podarilo presadiť podľa predsedu ZMOS Jozefa Božika už vo všetkých školách v Partizánskom, Topoľčanoch, Brezne, Novom Meste nad Váhom, Liptovskom Mikuláši, Považskej Bystrici a Púchove.