Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

ZMOS analyzuje problematiku miestnej kultúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Spracovávaná analytická štúdia je realizovaná v rámci projektu Podpora kvality sociálneho dialógu, ktorý ZMOS realizuje prostredníctvom finančnej podpory z Európskeho sociálneho fondu.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Problematike miestnej kultúry a zvýšeniu potenciálu jej využitia v prostredí samospráv sa venuje ďalšia z analýz Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). "Cieľom štúdie je preskúmať možnosti zvýšenia kultúrnej ponuky na miestnej úrovni s dôrazom na pôvodnú kultúru a interpretačné umenie," doplnil hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Dodal, že výsledky analýzy by mali byť podkladom pre diskusiu o možnostiach širšieho prepojenia kultúrnych podujatí organizovaných na miestnej úrovni na produkty cestovného ruchu, miestny rozvoj, ale aj zamestnanosť. "Závery analýzy budú aj východiskom k sociálnemu dialógu a prípadnej úprave legislatívy i alokovaniu finančných nástrojov určených na kultúru a jej rozvoj v samospráve," uviedol Kaliňák.

Spracovávaná analytická štúdia je realizovaná v rámci projektu Podpora kvality sociálneho dialógu, ktorý ZMOS realizuje prostredníctvom finančnej podpory z Európskeho sociálneho fondu. Štúdia bude prístupná na webovej stránke ZMOS-u.