Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Združenie miest požaduje dočasné zastavenie legislatívnej činnosti

Na archívnej snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predseda združenia Branislav Tréger v tejto súvislosti upozornil, že samosprávy po ťažkom covidovom období výrazne humanitárne pomáhajú ľuďom utekajúcim z vojnou postihnutej Ukrajiny.

Bratislava 28. februára (TASR) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) žiada dočasne pozastaviť tvorbu legislatívy, ktorá sa týka samospráv, s výnimkou tej, ktorá súvisí s humanitárnou pomocou pre Ukrajinu. Združenie sa s požiadavkou obrátilo na predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) a predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽANO).

Predseda združenia Branislav Tréger v tejto súvislosti upozornil, že samosprávy po ťažkom covidovom období výrazne humanitárne pomáhajú ľuďom utekajúcim z vojnou postihnutej Ukrajiny. "Za krátku dobu zase musia siahnuť na dno svojich síl. Popri zvládaní humanitárnej pomoci a výkone bežnej agendy nemajú kapacitu ani energiu nazvyš," upozornil Tréger na momentálnu situáciu, ktorá nedovoľuje strešnej organizácii samospráv venovať sa dostatočne pripomienkovaniu a konzultácii pri tvorbe legislatívy.