Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

ZMOS spustilo na webe komunálny bazár na odpredaj hnuteľného majetku

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Stránka združenia ponúka aj knižnicu s analýzami či dosahovými štúdiami, komentáre k zákonom a podzákonným normám, príklady dobrej praxe a informácie k úspešným aktivitám miestnych akčných skupín.

Bratislava 29. marca (TASR) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) spustilo na webe komunálny bazár. Ponúka priestor na ponuku odpredaja prebytočného hnuteľného majetku miest, obcí a ich organizácií. TASR o tom informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

„Samosprávy a ich organizácie môžu v prípade záujmu posielať na ZMOS stručnú charakteristiku prebytočného majetku s maximálne dvomi fotkami a prípadne aj linkom, kde sú k dispozícii ostatné relevantné informácie, a rovnako aj s kontaktnými údajmi predávajúceho subjektu,“ spresnil Kaliňák. Ponuku na predaj treba zasielať na špeciálnu emailovú adresu komunalnybazar@zmos.sk.

Hovorca dodal, že stránka združenia ponúka aj knižnicu s analýzami či dosahovými štúdiami, komentáre k zákonom a podzákonným normám, príklady dobrej praxe, informácie k úspešným aktivitám miestnych akčných skupín, manuály v rámci tzv. včasnej intervencie a mnohé ďalšie usmernenia.

„ZMOS počas prvej vlny pandémie začalo spracovávať informácie aj o tejto problematike a vytvoril špeciálne podstránky, ktoré uľahčovali zvládnutie neľahkých úloh samosprávami od minuloročného marca,“ dodal s tým, že ponuka bola rozšírená o usmernenia, odporúčania a metodiky k celoplošnému testovaniu.

Kaliňák spresnil, že ZMOS každé pracovné ráno zasiela už aktuálne na viac ako 8500 emailových adries newsletter s informáciami, ktoré sa rôznym spôsobom dotýkajú miest a obcí.