Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Viac ako tretina samospráv nemá vyhradené stanovištia pre taxislužby

Ilustračné foto. Foto: teraz.sk

Spomedzi samospráv, ktoré zaviedli spoplatnenie parkovacích stanovíšť pre taxíky, 20 percent konštatovalo, že príjem je určený na opravu a rozvoj cestných komunikácií.

Bratislava 8. marca (TASR) – Vyše tretina samospráv (38,8 percenta) nemá vyhradené parkovacie miesta pre vozidlá taxislužby, 45 percent z tých, ktoré ich vyhradené majú, ich nespoplatňuje. Vyplýva to z prieskumu, ktoré realizovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) od 22. januára do 3. marca. Na otázky týkajúce sa taxislužieb v mestách a obciach odpovedalo 501 respondentov.

"Vyhradené a spoplatnené stanovištia pre taxíky uviedlo v prieskume 6,1 percenta miest a obcí, ďalšie dve percentá avizujú záujem ich spoplatniť, zvyšných necelých osem percent sa nevedelo k téme vyjadriť" priblížil zistenia hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Spomedzi samospráv, ktoré zaviedli spoplatnenie parkovacích stanovíšť pre taxíky, 20 percent konštatovalo, že príjem je určený na opravu a rozvoj cestných komunikácií, ďalšie ich využívajú v iných oblastiach aktivít, prípadne inak.