Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

ZMOS: Základom demokracie je úcta a rešpekt aj k politikom

Na snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik. Foto: TASR Pavel Neubauer

Božík poznamenal, že je povinnosťou volených predstaviteľov reagovať múdro a zodpovedne, rovnako tak zabezpečiť zachovanie verejnej bezpečnosti a pokoja.

Bratislava 15. mája (TASR) - Základom demokracie je úcta a rešpekt človeka k človeku, ako aj k demokraticky zvoleným politikom, bez ohľadu na ich politický názor. Nie je možné, aby bolo z titulu názoru voleného politika ohrozené jeho zdravie a život. Vyhlásil to predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik s tým, že združenie stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej šokoval.

"Združenie odsudzuje útok, ktorý ohrozuje našu dôveru v bezpečnosť a stabilitu. Je hrozné, že situácia v spoločnosti je v takom stave, ktorej výsledkom je útok na tretieho najvyššieho ústavného činiteľa SR," skonštatoval Božik.



Poznamenal, že je povinnosťou volených predstaviteľov reagovať múdro a zodpovedne, rovnako tak zabezpečiť zachovanie verejnej bezpečnosti a pokoja. Incident podľa neho núti zamyslieť sa nad stavom spoločnosti a nad tým, kam sa uberá. Označuje to za výzvu nielen pre políciu a bezpečnostné zložky, ale aj samotnú spoločnosť.

"Žiadame všetkých kompetentných predstaviteľov, aby svoje konanie a správanie prispôsobili tomu, aby sa kríza v spoločnosti neprehlbovala,"
odkázal Božik.