Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Združenie miest a obcí Slovenska zrušilo svoj májový snem

Ilustračné foto. Foto: TASR

Témou snemu malo byť napríklad vyhodnotenie plnenia priorít od minuloročného snemu.

Bratislava 26. marca (TASR) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) ruší pre aktuálnu situáciu okolo šírenia nového koronavírusu svoj májový snem. Rokovanie sa presúva ne jeseň. Rozhodli o tom tento týždeň členovia Rady ZMOS hlasovaním formou per rollam. TASR o tom informoval hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

"Členovia Rady ZMOS reprezentujúci každé regionálne združenie jednomyseľne rozhodli o tom, že v poradí 31. snem, ktorý mal byť zároveň aj oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990, sa presúva na neskorší termín," poznamenal Kaliňák.

Témou snemu malo byť napríklad vyhodnotenie plnenia priorít od minuloročného snemu. Jednou z nich bolo aj zriadenie rezortu regionálneho rozvoja, ktorý je súčasťou novej vlády. ZMOS mal zároveň predložiť na schválenie priority pre ďalšie obdobie.

Pôvodný májový program sa presúva na jesenný snem. Popri jeho príprave sa združenie momentálne sústreďuje na aktivity týkajúce sa minimalizácie dosahov súvisiacich so šírením vírusu, koncipuje taktiež ekonomickú radu expertov.

Snemu ZMOS-u tradične predchádzajú regionálne snemy na úrovni regionálnych združení miest a obcí, ktorých časť sa pre pandémiu neuskutočnila.