Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zo Šarišských Michalian odviezli 600 ampuliek vakcíny Sputnik V

Na archívnej snímke ruské vakcíny Sputnik V. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v utorok (27. 4.) informovalo, že si ich ruská strana odvezie na vlastnú kontrolu.

Šarišské Michaľany 28. apríla (TASR) – Zo závodu Imuna Pharm v Šarišských Michaľanoch odviezli v stredu ráno 600 ampuliek vakcíny Sputnik V. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR už skôr avizovalo, že si ich ruská strana odvezie na vlastnú kontrolu.

"Naložili sme pre ruskú stranu 600 ampúl vakcíny. Prišli pre to z DHL z Viedne, doručia to do Moskvy výrobcovi. Preprava sa deje pri teplotách nižších ako mínus 18 stupňov Celzia, ako predpisuje výrobca. To znamená, že doprava sa deje v chladenom aute a termoboxe, v ktorom je suchý ľad a kontrolovaná teplota," uviedol predseda predstavenstva Imuna Pharm Juraj Kamarás. Priblížil, že sa postupovalo podľa vzorkovacieho plánu, ktorý stanovuje, akým spôsobom sa má robiť náhodný výber vzoriek.

Na snímke dodávka s vakcínami Sputnik V v Šarišských Michaľanoch 28. apríla 2021.
Foto: EASYFOTO TASR - Maroš Černý


Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že 600 dávok vakcíny Sputnik V si ruská strana zo Slovenska odvezie na vlastnú kontrolu. Kontrola vakcín má trvať jeden mesiac a definitívne rozhodnutie o očkovaní Sputnikom u nás padne podľa rezortu zdravotníctva až po ukončení kontroly.

Slovensko si objednalo dva milióny vakcín Sputnik V. Nákup vyvolal pnutie vo vládnej koalícii, ktoré vyústilo do rekonštrukcie kabinetu.