Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Zomrel exposlanec SDKÚ-DS Milan Gaľa, dostal infarkt

Milan Gaľa Foto: TASR

Päťdesiatdeväťročného Gaľu infarkt zastihol pri vedení auta pri košickej chatovej oblasti Girbeš okolo 17.00 h.

Bratislava 1. júna (TASR) - Vo veku 59 rokov zomrel dnes bývalý poslanec SDKÚ-DS Milan Gaľa. Za volantom svojho auta dostal infarkt. Informáciu TASR potvrdil hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč.
Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová TASR informovala, že Gaľu infarkt zastihol pri vedení auta pri košickej chatovej oblasti Girbeš okolo 17.00 h. "Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie," uviedla.

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo prijal správu o Gaľovom úmrtí s hlbokým zármutkom. Pripomenul, že zosnulý bývalý poslanec stál pri zrode SDKÚ-DS, pôsobil vo Federálnom zhromaždení ČSFR a bol niekdajším poradcom predsedu vlády Mikuláša Dzurindu pre oblasť zdravotníctva.

"Budem si ho navždy pamätať ako vzdelaného, rozhľadeného, pracovitého a obetavého človeka, ktorému pri službe vlasti nechýbal humor a nadhľad. Bol známy svojimi aforizmami, ktorými vedel rozosmiať okolie aj vo vypätých situáciách. Touto cestou chcem v mene svojom i v mene SDKÚ-DS vysloviť úprimnú sústrasť pozostalým. Bude nám všetkým chýbať. Nech odpočíva v pokoji," uviedol Frešo.

Milan Gaľa sa narodil 21. januára 1953 v obci Jarovnice v okrese Sabinov. V minulosti bol členom KDH, SDK a následne SDKÚ-DS. Niekoľko rokov bol poslancom Národnej rady SR a neskôr pôsobil v Európskom parlamente.