Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Zomrel predseda strany Princíp A. Géňa

Na archívnej snímke vľavo Atila Géňa. Foto: TASR Milan Kapusta

Géňa bol lídrom kandidátky strany v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Zároveň bol starostom obce Žehňa v okrese Prešov.

Bratislava 14. septembra (TASR) - V stredu (13. 9.) zomrel predseda strany Princíp Atila Géňa vo veku 44 rokov. Na sociálnej sieti o tom informovala strana Princíp.

Géňa bol lídrom kandidátky strany v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Zároveň bol starostom obce Žehňa v okrese Prešov. Z tamojšieho obecného úradu pre TASR potvrdili, že jeho funkciu bude do času vyhlásenia nových volieb zastávať poslanec obecného zastupiteľstva Eduard Mačo.

Gabriela Gabošová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR potvrdila, že Géňa sa ešte v utorok (12. 9.) popoludní zranil, keď sa ako vodič presúval kolesovým nakladačom v katastri obce Žehňa. "Išlo o 44-ročného muža z obce Žehňa. Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Vo štvrtok došlo k zmene právnej kvalifikácie skutku z dôvodu, že tento muž v stredu popoludní podľahol zraneniam," uviedla Gabošová.