Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Zomrel spolutvorca Bratislavských televíznych pondelkov Ľ. Čechovič

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Okrem RTVS pôsobil aj v TA3, kde v rokoch 2004 a 2005 zastával post generálneho riaditeľa, od roku 2016 pracoval v Národnom osvetovom centre ako manažér kultúry.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel v Bratislave Ľubomír Čechovič, ktorý sa produkčne podieľal na tvorbe desiatok inscenácií zlatej éry Bratislavských televíznych pondelkov. O úmrtí dlhoročného televízneho pracovníka informovala v piatok RTVS, rodine a priateľom zosnulého zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť.

Čechovič pôsobil v Slovenskej televízii od roku 1973 v rôznych profesiách v oblasti výroby audiovizuálnych diel a televíznych programov ako vedúci výroby, vedúci produkčného štábu, a tiež ako šéfmanažér programového centra zábavy a hudby. Okrem spolupráce na Bratislavských televíznych pondelkoch sa podieľal na mnohých veľkých galaprogramoch i legendárnej relácii Večer Milana Markoviča, ako výkonný producent sa podpísal i pod vznik seriálu Tajné životy.

Okrem RTVS pôsobil aj v TA3, kde v rokoch 2004 a 2005 zastával post generálneho riaditeľa, od roku 2016 pracoval v Národnom osvetovom centre ako manažér kultúry. Bol i členom Rady Audiovizuálneho fondu a pedagógom na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.