Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Zrážka s vlakmi stála v uplynulom týždni život dvoch ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na železnici sa stali aj dve závažné nehody, keď do cestného motorového vozidla narazil vlak na železničnom priecestí.

Bratislava 2. februára (TASR) - V uplynulom týždni zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dva tragické prípady zrážky vlaku s človekom. Na trati Bratislava-Rača – Pezinok neprežil zrážku s vlakom muž, ktorý náhle vstúpil do koľajiska pred rozbehnutým vlakom. Druhá vážna nehoda sa stala na trati Svätý Jur – Pezinok, kde vlak zrazil a ťažko zranil ženu, ktorá chcela pravdepodobne spáchať samovraždu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Na železnici sa stali aj dve závažné nehody, keď do cestného motorového vozidla narazil vlak na železničnom priecestí. "V prvom prípade sa nehoda odohrala na trati Mníchova Lehota - Bánovce nad Bebravou. Na zabezpečenom priecestí narazil osobný vlak do cestného motorového vozidla, ktoré bolo zakliesnené pod rušňom, následkom čoho boli dve osoby v automobile ťažko zranené," priblížila Pavliková. V ďalšom prípade sa taktiež pri zrážke vlaku s automobilom na priecestí zranili dve osoby, a to na trati Prešov – Veľký Šariš.

Dopravu na železnici minulý týždeň skomplikovalo aj počasie. ŽSR museli riešiť poškodené trakčné vedenie či popadané stromy na trati.

Železnice sa v uplynulom týždni stali 12-krát terčom vandalizmu a v štyroch prípadoch prišlo ku krádeži. "V Senici zlodeji ukradli 50 metrov trolejového drôtu a na trati Pstruša – Stožok zasa došlo k odcudzeniu tabule pred priecestím. Všetkými prípadmi sa zaoberá polícia SR," dodala hovorkyňa ŽSR.