Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

ZŠ sa do konca júna môžu uchádzať o grant vo výške 100.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Grantový program Naša inkluzívna škola sa realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Bratislava 10. júna (TASR) – Základné školy sa môžu uchádzať o grant na premenu základných škôl na inkluzívne. Z prijatých žiadostí v rámci druhého ročníka programu Naša inkluzívna škola Nadácie Volkswagen Slovakia budú vybraté dve školy, pričom každá z nich získa grant vo výške 100.000 eur.

Ľubomíra Repáňová z Nadácie Volkswagen Slovakia uviedla, že finančné prostriedky bude možné použiť napríklad na zriadenie a vhodné vybavenie terapeutických miestností, debarierizáciu priestorov školy, vzdelávanie pedagogického zboru, fungovanie podporného inkluzívneho tímu zloženého z rôznych odborníkov alebo na vytvorenie ponuky inkluzívnych krúžkov. Prijímanie žiadostí o grant je otvorené do 30. júna.

V prvom ročníku programu zriadili podporené základné školy v Košiciach a Leviciach napríklad špeciálnu zdravotnú miestnosť pre deti, ktorým je potrebné podávať inzulín. Zrekonštruovali a vybavili pomôckami terapeutickú a senzorickú miestnosť a nainštalovali i stoličkový výťah. Prostriedky použili aj na vzdelávanie školského podporného tímu.

Grantový program Naša inkluzívna škola sa realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.