Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

ŽSR evidujú za posledný mesiac šesť smrteľných zrážok vlaku s osobou

Na snímke inštalácia výstražnej tabule na železničné priecestie po vlakovej nehode v úseku Petrovce nad Laborcom – Michalovce. Foto: TASR/Roman Hanc

ŽSR evidujú aj prípady vandalizmu. Preto opätovne upozorňujú i na jeho nebezpečné dôsledky, a teda aj úmyselného poškodzovania majetku.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v období od 5. septembra do pondelka šesť smrteľných zrážok vlaku s osobami. TASR o tom informoval Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

Zároveň sa v tomto období stali aj tri zrážky vlaku s motorovým vozidlom.

Verejnosť vyzývajú ŽSR na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," uviedol Dymo.

ŽSR evidujú aj prípady vandalizmu. Preto opätovne upozorňujú i na jeho nebezpečné dôsledky, a teda aj úmyselného poškodzovania majetku. "Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi," dodal Dymo.