Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

ŽSR minulý týždeň zaznamenali nehodu auta aj pokusy o samovraždu

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Jozef Poliak

V utorok (13. 10.) osobný vlak v úseku Banská Bystrica – Radvaň narazil do stromu, ktorý spadol počas dažďa a spôsobil rozsiahle poškodenie trakčného vedenia.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V minulom týždni zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) nehodu auta na priecestí, dva pokusy o samovraždu a nárazy dvoch vlakov do spadnutého stromu. Informoval o tom Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

V utorok (13. 10.) osobný vlak v úseku Banská Bystrica – Radvaň narazil do stromu, ktorý spadol počas dažďa a spôsobil rozsiahle poškodenie trakčného vedenia. V ten istý deň došlo počas jazdy osobného vlaku v úseku Bánovce nad Bebravou k nárazu do stromu zasahujúceho do priechodného prierezu koľaje, priblížil Dymo.

Nehoda motorového vozidla spôsobila posunutie koľajnice v stredu (14. 10.) v úseku Slovenská Ľupča - Medzibrod. „Vo štvrtok 15. októbra polícia nahlásila nehodu motorového vozidla na priecestí v Nemšovej, pričom vozidlo zasahovalo do priechodného prierezu koľaje. Udalosť sa zaobišla bez škody na železničnej infraštruktúre,“ spresnil Dymo.

ŽSR vyzývajú ľudí na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne,“ podotkol Dymo.