Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Železničiari to mali v uplynulom týždni na koľajach perné

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Minulý týždeň podľa hovorkyne ŽSR ľudia v koľajisku ohrozovali nielen plynulosť premávky, ale aj svoje zdravie a životy.

Bratislava 5. februára (TASR) - Minulý týždeň došlo na Slovensku k jednej zrážke človeka s vlakom, a to v úseku Bratislava hlavná stanica – Bratislava – Nové Mesto. Zranenú osobu následne previezli do nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Za posledných sedem dní nedošlo k zrážke auta s vlakom. "Napriek tomu ŽSR evidujú jednu nebezpečnú situáciu na priecestí. V železničnej stanici Kalná nad Hronom uviazol na priecestí kamión, ktorý vošiel naň napriek zákazu vjazdu nákladných motorových vozidiel," priblížila Pavliková. Pripomenula, že pred železničným priecestím si musia vodiči počínať mimoriadne opatrne. "Najmä sa presvedčiť, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie," zdôraznila. Pozor si musia dávať aj cyklisti a chodci.

Minulý týždeň podľa hovorkyne ľudia v koľajisku ohrozovali nielen plynulosť premávky, ale aj svoje zdravie a životy. "Cestujúci pod vplyvom alkoholu sa pokúsil nastúpiť do osobného vlaku, ktorý odchádzal a následne sa vyhrážal, že skočí pod vlak v železničnej stanici Zohor," uviedla Pavliková. Osobu kľačiacu v koľajisku, ktorá pred vlakom vystúpila z koľaje, nahlásil rušňovodič osobného vlaku v úseku Bratislava Rača - Svätý Jur. V úseku Rimavská Sobota – Jesenské polícia nahlásila, že v traťovej koľaji leží osoba, avšak po prehliadke tam nikoho nenašli. "Človeka zjavne pod vplyvom alkoholu ležiaceho medzi koľajami nahlásili v Trenčianskej Teplej. Po odvedení z koľajiska si ho prevzala privolaná hliadka polície," doplnila Pavliková. Celkovo počas týždňa boli zmeškané štyri vlaky osobnej dopravy.

ŽSR riešili aj prípad fyzického napadnutia personálu osobného vlaku v úseku Bratislava Lamač – Bratislava-hlavná stanica. "Na zastávke Kamanová vandali namaľovali hákové kríže," povedala Pavliková.