Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovenské železnice evidujú 2 úmrtia žien na koľajniciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

ŽSR zaznamenali počas týždňa tiež dve zrážky vlaku s motorovým vozidlom.

Bratislava 2. júna (TASR) - V 22. týždni zomreli na koľajniciach dve ženy. Jednému mužovi spôsobil vlak zranenie ruky. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Michal Lukáč.

Počas jazdy vlaku v úseku Nové Mesto nad Váhom - Trenčianske Bohuslavice v tuneli došlo v stredu 27. mája k zrazeniu a usmrteniu ženy, ktorá tesne pred vlakom úmyselne vstúpila do priechodného prierezu koľaje. V piatok 29. mája vlak v úseku Výh. Milochov – Púchov zrazil a usmrtil ženu, ktorá si tesne pred vlakom ľahla medzi koľajnicové pásy. Muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval v priechodnom priereze koľaje, vlak v úseku Handlová - Sklené pri Handlovej zrazil a spôsobil zranenie ruky.

ŽSR zaznamenali počas týždňa tiež dve zrážky vlaku s motorovým vozidlom. V úseku Štrba - Svit nahlásili v utorok 26. mája požiar. Spôsobil ho prechádzajúci vlak, ktorý mal zabrzdený vozeň. Evidovali tiež viacero osôb neoprávnene sa pohybujúcich v koľajisku.

ŽSR ako správca infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou "Stoj, daj prednosť v jazde!" je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim vlakom.