Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

ZSSK podporí Memoriál Jozefa Gabčíka bezplatnou prepravou účastníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Účastníkov 11-kilometrového behu bezplatne odvezie vlakom Os 3510 zo Žiliny-Zárečia (8.53 h) do Poluvsia (9.11 h).

Žilina 12. mája (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) podporí 29. ročník Memoriálu Jozefa Gabčíka, ktorý sa uskutoční v sobotu (13. 5.). Účastníkov 11-kilometrového behu bezplatne odvezie vlakom Os 3510 zo Žiliny-Zárečia (8.53 h) do Poluvsia (9.11 h). Na trase Žilina – Rajec zaradí k tomuto vlaku dve posilové motorové jednotky, aby zvládol vyšší nápor cestujúcich. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Doplnil, že preprava zadarmo je podmienená preukázaním sa štartovým číslom. "Behom si účastníci uctia pamiatku významného predstaviteľa protifašistického odboja, rodáka z Poluvsia. Oblastný klub vojenských výsadkárov Jozefa Gabčíka pripravil k 81. výročiu operácie Anthropoid odhalenie zrenovovaného Gabčíkovho pamätníka," uviedol Kováč.

Podľa hovorcu Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl (OS) SR Mária Pažického sa Memoriál Jozefa Gabčíka začne pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku pred areálom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Pokračovať bude pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku v Rajeckých Tepliciach-Poluvsí, po ktorom bude nasledovať o 10.10 h štart bežeckých pretekov.