Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ZSSK vypraví štyri mimoriadne vlaky a 29 posilových spojov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nápor cestujúcich v období okolo Vianoc a Nového roka zažíva ZSSK pravidelne.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Pred vianočnými sviatkami a po Novom roku posilní Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vlakovú dopravu na Slovensku. Už tradične totiž očakáva v tomto období zvýšený záujem ľudí o cestovanie po železnici.

Spoločnosť tak vypraví štyri mimoriadne rýchliky a 29 posilových vlakov. Zároveň bude podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča posilnených aj 16 vybraných InterCity (IC) vlakov o 23 vozňov druhej triedy a dva rýchliky o tri vozne druhej triedy.

Čo sa týka mimoriadnych rýchlikov, dva pôjdu v piatok 21. decembra a piatok 4. januára 2019 zo západu na východ krajiny. Konkrétne budú vyrážať o 13.49 h z Bratislavy a do Košíc majú plánovaný príchod o 19.46 h.

V opačnom smere pôjdu rovnako dva mimoriadne rýchliky, a to 1. januára a 7. januára 2019. Spoje budú vyrážať z Košíc o 14.14 h a do Bratislavy majú plánovaný príchod o 20.16 h. Čo sa týka 29 posilových vlakov, tie sú podľa Kováča zapracované v platnom cestovnom poriadku. "Odporúčame zabezpečiť si cestovné lístky a miestenky v dostatočnom časovom predstihu," apeloval Kováč na cestujúcich.

Vybrané IC vlaky bude dopravca posilňovať o vozne predovšetkým v sobotu 22. decembra a tiež v nedeľu 23. decembra. "Zároveň budú s ohľadom na technické možnosti posilnené aj niektoré pravidelné vlaky kategórie InterCity, expresné spoje, rýchliky, regionálne rýchliky a osobné vlaky," doplnil Kováč.

Nápor cestujúcich v období okolo Vianoc a Nového roka zažíva ZSSK pravidelne. Napríklad počas minuloročných zimných sviatkov prepravila spoločnosť takmer 1,5 milióna cestujúcich. "Z celkového počtu vtedy vypravených 22.229 vlakov malo do cieľovej stanice menej ako pätminútové meškanie 21.187 vlakov a meškanie nad päť minút zaznamenalo 1061 vlakov," vyčíslil Kováč.