Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ZSSK:Mimoriadne udalosti spôsobili včera meškanie i odrieknutie vlakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K prvej mimoriadnej udalosti prišlo krátko po 17.00 h v úseku trate medzi bratislavskou Devínskou Novou Vsou a Lamačom, rýchlik tam zrazil ženu, ktorá ležala na koľaji.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Dve mimoriadne udalosti na železničných tratiach spôsobili vo štvrtok (3. 11.) podvečer výrazné meškanie i odrieknutie vlakov. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

K prvej mimoriadnej udalosti prišlo krátko po 17.00 h v úseku trate medzi bratislavskou Devínskou Novou Vsou a Lamačom, rýchlik tam zrazil ženu, ktorá ležala na koľaji. "Na mieste zasahovali všetky záchranárske zložky, doprava bola v úseku čiastočne obnovená približne po hodine, úplne sa podarilo trať sprejazdniť pred 21.00 h," informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč. "Následkom tragickej udalosti boli odrieknuté viaceré regionálne osobné vlaky, ďalším 14 vlakom spôsobila meškanie v rozmedzí päť až 133 minút," dodal.

Ďalšia mimoriadna udalosť sa prihodila pred 18.00 h na trati pri Hliníku nad Hronom, kde rýchlik narazil do predmetu v koľajisku, pravdepodobne hydraulického ramena z inej súpravy vlaku. "Rušňovodič okamžite po náraze použil rýchlobrzdu a zastavil na zastávke Bzenica," informoval hovorca ZSSK s tým, že rozsah poškodenia rušňa bude známy až po vykonaní komisionálnej prehliadky.

K úplnej obnove dopravy v úseku došlo o približne hodinu a štvrť po udalosti. Obmedzenie spôsobilo meškanie dvoch vlakov, v prvom prípade bolo takmer hodinové, v druhom približne 20 minút.