Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

ZUŠ môžu naďalej získať podporu na udržanie pracovných miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Žiadosti je možné predkladať do konca júna.

Bratislava 17. mája (TASR) - Prostredníctvom národného projektu Podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách (ZUŠ) v čase vyhlásenej krízovej situácie môžu ZUŠ naďalej získať podporu na udržanie pracovných miest. Žiadosti je možné predkladať do konca júna. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Národný projekt spustilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s MŠVVaŠ SR 1. marca. Pomoc je určená nielen pre ZUŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, ale aj pre cirkevné a súkromné ZUŠ. "Podporia sa tým na jednej strane voľnočasové aktivity mládeže ako kľúčové činnosti pre osobnostný, mentálny aj profesijný rozvoj. Zároveň na druhej strane by sa mali podporiť pracovníci v kultúre a umelci," priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Z celkového množstva 232 podaných žiadostí v žiadanej sume viac než 13,2 milióna eur bolo do pondelka podporených 158 ZUŠ vo výške takmer 8,6 milióna eur. "Vďaka projektu sa doposiaľ pomohlo viac ako 3300 pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom ZUŠ," uviedol rezort školstva.

ZUŠ vo všetkých krajoch Slovenska môžu naďalej požiadať o príspevok na udržanie pracovných miest do 30. júna za oprávnené obdobie pomoci od 13. marca do 30. júna 2020. Žiadosti o poskytnutie finančného príspevku sa predkladajú elektronicky výlučne prostredníctvom ústredného portálu verejnej správy www.slovensko.sk. Príspevky následne poskytuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR prostredníctvom úradov práce.