Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

ZVJS opätovne vyhlásil tender na nákup kamier na uniformy príslušníkov

Ilustarčná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Pôvodne vyhlásené verejné obstarávanie z roku 2023 bolo zrušené.

Bratislava 12. marca (TASR) - Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) opätovne vyhlásil tender na nákup kamier na uniformy svojich príslušníkov. TASR to potvrdila hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. Legislatíva od 1. júla 2023 oprávňuje prostredníctvom kamier umiestnených na rovnošatách vyhotovovať v určitých situáciách obrazové a zvukové záznamy.

Pôvodne vyhlásené verejné obstarávanie z roku 2023 bolo zrušené. "K zrušeniu verejného obstarávania na nákup kamerového systému na uniformy príslušníkov ZVJS sa pristúpilo z dôvodu, že vo fáze predkladania ponúk bolo verejnému obstarávateľovi podávaných množstvo žiadostí o vysvetlenie, ako aj žiadostí o nápravu, na základe čoho verejný obstarávateľ usúdil, že podmienky súťaže si vyžadujú úpravu a precíznejšiu formuláciu podmienok súťažných podkladov," priblížila hovorkyňa.

Nové verejné obstarávanie vyhlásil ZVJS 8. marca. Predpokladaná hodnota zákazky je 2.021.760 eur bez DPH. Okrem 1242 kamier je súčasťou tendra aj hardvér na sťahovanie a synchronizáciu dát, dodávka softvéru či zaškolenie personálu. Lehota na predkladanie žiadostí o účasť je 10. apríla o 10.00 h.