Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

ZVJS neeviduje pokus o samovraždu v žiadnom z ústavov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prezentované informácie predsedu Smeru-SD Roberta Fica označil Zbor väzenskej a justičnej stráže za nepravdivé.

Bratislava 12. mája (TASR) - Žiadny ďalší obvinený z korupcie v rámci akcií Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sa nepokúsil v uplynulých dňoch o samovraždu. Konštatuje to Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v súvislosti so stredajšími vyjadreniami lídra Smeru-SD Roberta Fica. Prezentované informácie predsedu opozičnej strany označil ZVJS za nepravdivé.

"V Nemocnici pre obvinených a odsúdených a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Trenčín sa aktuálne nenachádza žiadny obvinený, ktorý by sa mal údajne v uplynulých dňoch pokúsiť o samovraždu a je obvinený z korupčných akcií NAKA," uviedla pre TASR Katarína Nováková, riaditeľka odboru komunikácie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Zároveň podotkla, že zbor v uplynulých dňoch neeviduje ani v jednom ústave takýto pokus o samovraždu.

Robert Fico na stredajšej tlačovej konferencii položil ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) okrem iného otázku, či je pravda, že "ďalší z obvinených v citlivých kauzách sa pokúsil o samovraždu a je hospitalizovaný v Trenčíne".