Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Výsledky súťaže Štúrovo pero 2020/2021 zverejnia 24. júna

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Nad podujatím prevzal záštitu predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter.

Zvolen 16. júna (TASR) - Presne 70 stredoškolských a deväť vysokoškolských časopisov sa tento a minulý rok prihlásilo do celoslovenskej súťaže novinárskych adeptov Štúrovo pero 2020/2021. Vyhodnotenie súťaže sa z dôvodu obmedzení pri realizácii hromadných podujatí uskutoční vo štvrtok 24. júna v online prostredí.

Ako TASR povedala Milota Torňošová, riaditeľka Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra, ktorá je hlavným organizátorom súťaže, do kategórie novinárske príspevky zaslalo súťažné práce 70 stredoškolákov s celkom 225 novinárskymi príspevkami. "Do súťaže prispelo aj 29 vysokoškolákov so 67 novinárskymi príspevkami," dodala.

Zapojilo sa aj 15 elektronických formátov v kategórii online žurnalistika - podcasty, e-magazíny, školské televízie, študentské webové stránky a podobne.

O Cenu Nadácie Slovenskej sporiteľne, za rubriky napomáhajúce zvyšovaniu finančnej gramotnosti na stredných školách, sa uchádza 14 stredoškolských časopisov.

Podľa riaditeľky knižnice odborná porota už uskutočnila online hodnotiace semináre so súťažiacimi. "Záznam z vyhlásenia výsledkov súťaže a písomné vyhodnotenia porotcov budú zverejnené na webovej stránke Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra 24. júna," pripomenula.

Jedným z partnerov súťaže je aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Nad podujatím prevzal záštitu predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter.