Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Zvolenský podporil kampaň #WeRemember,stretol sa i s R. Dudom

Na archívnej snímke bratislavský biskup Mons. Stanislav Zvolenský . Foto: TASR - Martin Baumann

Zvolenský uviedol, že nemožno zabudnúť na to, čo sa stalo.

Bratislava 27. januára (TASR) - Bratislavský arcibiskup metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský podporil kampaň #WeRemember. Kampaň súvisí s Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu, ktorý pripadá na 27. januára. S nápisom #WeRemember sa odfotografoval počas stretnutia s predsedom Ústredného zväzu židovských náboženských obcí (ÚZŽNO) na Slovensku Richardom Dudom. Informuje o tom Tlačová kancelária KBS.

Zvolenský uviedol, že nemožno zabudnúť na to, čo sa stalo. "Zastavme sa dnes na chvíľku, rozmýšľajme o tom. Zotrvajme v mlčaní a modlitbe. Buďme vnímaví. Nepodľahnime týmto pokušeniam znova. A pomodlime sa za všetkých, ktorí stratili svoje životy, alebo zostali natrvalo poznačení tragédiou holokaustu," povedal Zvolenský.

Každý si môže pripomenúť obete holokaustu a zapojiť sa do kampane tak, že sa odfotografuje s nápisom "We remember" a záber zverejní na sociálnej sieti, vysvetľuje oficiálna stránka kampane. Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu sa pripomína od roku 2001.