Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

S. Zvolenský: Prispejme svojimi modlitbami i skutkami k jednote

Na snímke arcibiskup Stanislav Zvolenský, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mottom tohtoročného Týždňa modlitieb je myšlienka "Videli sme na východe jeho hviezdu a prišli sme sa mu pokloniť".

Bratislava 18. januára (TASR) – Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský vyzval ľudí, aby sa zapojili do Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov. Ten sa začína v utorok a potrvá do 25. januára. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária KBS.

"Prispejme svojimi modlitbami, slovami i skutkami k jednote. A pozvime k tomu aj ďalších vo svojom okolí. Aby všetci kresťania boli svetlom, ktoré ukazuje cestu k Bohu a aby sme svojím rozdelením toto svetlo neoslabovali. Práve, naopak, nech sa vďaka tomuto svetlu Kristus znovu zjaví ľuďom nášho sveta, a nech naše svedectvo vedie k tomu, aby sme sa stávali bratmi a sestrami, deťmi jedného Otca," vyzval Zvolenský. Predseda KBS sa v nedeľu 23. januára zúčastní na ekumenickej bohoslužbe v Novom evanjelickom kostole na Legionárskej ulici v Bratislave.

Mottom tohtoročného týždňa je myšlienka "Videli sme na východe jeho hviezdu a prišli sme sa mu pokloniť". Tému vybrala a pre celý svet pripravila Rada cirkví Blízkeho východu, ktorá má sídlo v Bejrúte v Libanone.

Materiály na Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov v slovenčine je možné nájsť na stránkach KBS, Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku a Ekumenickej rady cirkví.