Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela

Slovensko

Idete na Kanárske ostrovy? Pozor na vietor a vlny

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR vyzýva občanov SR, aby rešpektovali výstrahy a upozornenia.

Hnutie Slovensko chce podať návrh na odvolanie ministerky Dolinkovej

Hnutie skritizovalo, že ministerka zastavila reformu, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie. Kritizuje ju aj v súvislosti s jej krokmi pri kategorizácii nemocníc.,aktualizované 

Výbor o zmene pri rozhodovaní o dotáciách FPU napokon nerokoval

Návrhu, ktorým má prejsť finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, chce Michelko venovať samostatné rokovanie výboru.

Prezidentka: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka

Osobitne nebezpečné a odsúdeniahodné je podnecovanie k takémuto konaniu z pozície politickej moci, podotkla Čaputová.

Reynders v EP hovoril o obavách eurokomisie týkajúcich sa Slovenska

Reynders kritizoval skutočnosť, že od vlani na Slovensku nedošlo k pokroku v oblasti zlepšenia fyzickej bezpečnosti a pracovného prostredia novinárov.

Vyhlásili výberové konanie na obsadenie 11 rozhlasových frekvencií

Licencie na vysielanie na jednotlivých frekvenciách môže RpMS podľa zákona o mediálnych službách udeliť len držiteľom autorizácie vysielania.

Slovenskí europoslanci vnímajú nový migračný balík EÚ rôzne

Ďuriš Nicholsonová uviedla, že pakt o azyle a migrácii sa rodil osem rokov a určite to nie je dokonalá legislatíva, ale je to to najlepšie, čo sa dalo v rokovaniach s členskými štátmi dosiahnuť.

Slovák, ktorý zhodil Nemca zo Špilberku, dostal 10,5 roka väzenia

Slovák sa pokúsil vinu zhodiť na svojho bratranca.

Počet obyvateľov SR opäť klesol, rozhodla kriticky nízka pôrodnosť

Pokles v minulom roku ovplyvnil najmä prirodzený úbytok obyvateľstva. Vlani zomrelo viac ako 54.100 osôb a narodilo sa vyše 48.600 detí. Počet zomretých bol tak vyšší ako počet živonarodených. ,aktualizované 

SaS navrhuje zmeniť zloženie členov rady školy v reedukačných centrách

Predkladatelia reagujú na zlý stav reedukačných a diagnostických centier na Slovensku. Jednou z príčin dlhodobých problémov je podľa poslancov nedostatočná externá kontrola týchto zariadení.

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Podpredsedami SaS sú Kolíková, Bittó Cigániková, Viskupič a Droba

Gröhling avizoval, že SaS bude naďalej poctivou pravicovou stranou, ktorá bude zdravou zárukou rozvoja. Deklaroval, že bude o voličov bojovať slušne a s demokratickými princípmi.

Na tretí pokus otvorili súdny proces s Ladislavom B. v kauze Bonaparte

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Ladislava B. v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. ,aktualizované 

Predseda Maďarskej aliancie rokoval s ministrom školstva

V diskusii sa nevyhli ani rozvoju jedinej vysokej školy vyučujúcej v maďarskom jazyku, Univerzity Jánosa Selyeho v Komárne, ku ktorej sa vrátia na najbližšom stretnutí.

J. Blanár: SR odmieta novú európsku migračnú a azylovú politiku

Nelegálnu migráciu vníma ako obrovskú výzvu, ktorej Európska únia (EÚ) čelí, podľa Blanára je však povinnosťou riešiť ju predovšetkým v súlade so suverénnymi záujmami krajiny.

Vláda bude v Michalovciach rokovať s ukrajinským kabinetom

Ministri sa budú zaoberať obranným priemyslom, spoluprácou pri odmínovaní ukrajinských území či logistickou podporou. Budú tiež rokovať o poľnohospodárstve a školstve.

Správy TASR - 5.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svetový deň Parkinsonovej choroby je 11. apríla. Pacientov pribúda

Svetový deň Parkinsonovej choroby pripadá každoročne na 11. apríla. Na rozdiel od svetových štatistík si na Slovensku Parkinsonova choroba vyberá častejšie ženy ako mužov.

Blanár ocenil spoluprácu slovensko-maďarskej komisie pre menšiny

Zástupcovia Slovenska a Maďarska sa v stredu v Budapešti zhodli v 54 opatreniach a odporúčaniach v oblasti kultúry, vzdelávania, hospodárstva či infraštruktúry.

Ústavnoprávny výbor začal vypočúvať kandidátov na sudcu ÚS

Parlament by mal zvoliť dvoch kandidátov na funkciu sudcu ÚS, ktorá sa vlani uprázdnila po odchode sudkyne Jany Laššákovej. ,aktualizované 

Rezort diplomacie:Pomoc pre Kubu sa týka kúpy sušeného mlieka pre deti

Šéf rezortu diplomacie J. Blanár vyjadril presvedčenie, že napriek zložitému procesu, ktorý je súčasťou obstarávania tohto typu humanitárnej pomoci, dorazí sušené mlieko ku kubánskym deťom čo najskôr.

Čaputová v EP vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Prezidentka pripomenula, že pred príchodom do europarlamentu mala stretnutie s predsedom Európskej rady Ch. Michelom a na Zastúpení SR pri EÚ sa stretla so slovenskými zamestnancami euroinštitúcií.,aktualizované 

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa stal M. Ďuriš

O post šéfa VšZP sa uchádzali dvaja záujemcovia. Okrem Ďuriša sa doň prihlásila aj bývalá riaditeľka štátnej poisťovne Ľubica Hlinková.,aktualizované 

P. Pellegrini vyzýva na vykročenie k ceste zjednoteného Slovenska

Pellegriniho mrzí, že politické vášne a rozdeľovanie spoločnosti zasahujú do spolužitia rodín, priateľov či kolegov na pracovisku.

Dolinková avizuje intenzívne rokovania o dofinancovaní zdravotníctva

Zástupcovia ambulantného sektora nie sú spokojní s rozdelením peňazí v zdravotníctve. Financovanie ambulancií je podľa nich nedostatočné.,aktualizované 

Peľová sezóna brezy pokračuje v plnom prúde, v ovzduší je i jaseň

Najvyššie denné koncentrácie peľu brezy zachytili monitorovacie stanice v Banskej Bystrici, Košiciach, Trnave a v Bratislave.

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do niektorých oblastí Afriky

Vylúčené podľa rezortu nie sú ani demonštrácie a protesty, ktoré sa môžu zmeniť na násilné alebo mať za následok zatvorenie obchodov a verejných služieb či obmedzenie pohybu.

Taraba: Dôvodov na odvolanie riaditeľa SHMÚ je množstvo

Taraba uviedol, že inštitúcia prejde hĺbkovým auditom. Bude tiež konať v oblasti prešetrenia viacerých podnetov.

POZOR NA FALOŠNÉ SMS: Podvodníci sa vydávajú za Slovenskú poštu

V predošlých dňoch zaznamenala polícia aj falošné SMS vydávajúce sa za rezort dopravy.

Sťažnosť proti zastaveniu stíhania súvisiaceho s Lučanským zamietli

Radačovský potvrdil, že približne pred rokom podal v prípade aj ústavnú sťažnosť a podal ju aj vo veci zastavenia konania krajskou prokuratúrou v Prešove.

Koaliční lídri rokovali o postupe počas najbližšej schôdze NR SR

Stredajšiu koaličnú radu avizoval zvolený prezident Peter Pellegrini, keď v pondelok (8. 4.) oznamoval, že mu zanikol mandát poslanca NR SR.

Do súťaže o Najkrajší list sa môžu deti zapojiť do 19. apríla

Víťaza súťaže vyberie komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a Ministerstva dopravy SR. Na autorov troch najlepších listov čakajú vecné ceny.

Vedec: Netreba šíriť hystériu o prudkej jedovatosti a premnožení májok

Dojem premnoženia môže vznikať tak, že májky majú tendenciu zhromažďovať sa na istých miestach za účelom párenia, takže na pomerne malej ploche uvidíme aj desiatky májok, skonštatoval Semelbauer.

Rokovanie vlád SR a Ukrajiny si vyžiada bezpečnostné opatrenia

Pyrotechnické prehliadky vykonajú psovodi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín s kolegami z košického pohotovostného policajného útvaru. ,aktualizované 

Čaputová: Nemám ambície v NATO a neplánujem ísť do politiky

Čaputová uviedla, že po 15. júni, keď jej skončí mandát, si plánuje najskôr oddýchnuť. Dodala však, že do politiky nemieri a určite plánuje zostať na Slovensku.

Bezpečnostná situácia na slovensko-ukrajinskej hranici sa posilní

Hlavným cieľom bolo podľa Kerna zvýšiť schopnosti bezpečnostných zložiek v oblasti prevencie a odhaľovania takýchto prípadov, aby bezpečnostné zložky zabránili nepriaznivým následkom.

Riaditeľ SHMÚ M. Benko končí vo funkcii, minister T. Taraba ho odvolal

V utorok (9. 4., pozn. TASR) som bol bez uvedenia dôvodu ministrom životného prostredia odvolaný z pozície generálneho riaditeľa SHMÚ, povedal Benko.,aktualizované 

Čaputová: NATO aj po voľbách vníma Slovensko ako zodpovedného partnera

Čaputová pripomenula, že sa prišla rozlúčiť so šéfom Aliancie, pretože viackrát zastupovala Slovensko na summitoch NATO. ,aktualizované 

Asociácia nemocníc vyzýva vládu na dofinancovanie zdravotníctva

Dolinková chce intenzívne rokovať so šéfom rezortu financií o ďalšom dofinancovaní sektoru.